În primul rând, trebuie subliniat faptul că laparoscopia este o metodă de diagnostic care necesită abordare chirurgicală.
După operație, pacienta poate pleca acasă (prin externare) chiar de a doua zi (este vorba de o așa numită "one day surgery").
Laparoscopia (celioscopia) se efectuează în vederea constatării sau excluderii unei afecțiuni în cavitatea abdominală sau pelvină.
Cu această ocazie, sub ombilic se efectuează o incizie de aproximativ 1 cm și se deschide cavitatea abdominală. Pentru o bună vizualizare a spațiului abdominal se introduce gaz, astfel încât după introducerea unui tub optic special, organele cavității abdominale se pot vizualiza foarte bine.
În general se efectuează și o documentare foto-video a acestor imagini.
Suplimentar, în porțiunea inferioară a abdomenului, în dreapta și în stânga, pot fi necesare mici incizii de până la 15 mm, care permit introducerea unor instrumente speciale. Astfel este posibilă extirparea de organe și/sau părți de organe. În foarte rare cazuri, aceste incizii suplimentare, ca și incizia de la nivelul ombilicului, pot conduce la hernii.
Laparoscopia își propune să înlocuiască o intervenție chirurgicală clasică, cu incizie clasică la nivelul abdomenului. Laparoscopia se efectuează în sala de operație, sub anestezie generală.
La apariția unei astfel de complicații poate fi necesară deschiderea abdomenului prin incizie clasică. În această situație se impune spitalizare postoperatorie.
Dacă există suspiciunea de malignitate (cancer), intervenția endoscopică se termină după prelevarea unei probe de țesut (biopsie). Operația definitivă va fi efectuată în funcție de rezultatul anatomopatologic microscopic.
În funcție de tipul intervenției, după laparoscopie pot apare dureri de burtă. Durerile în umeri sunt rezutatul unei iritații a diafragmului și ele dispar, de regulă, după 2 zile.
Aceste dureri, care pot apărea și la nivelul coastelor sau la respirat, sunt neplăcute și creează disconfort. Ele sunt inofensive și nu trebuie să îngrijoreze. Este important ca după operație să vă simțiți în fiecare zi din ce în ce mai bine.
Vezi prețurile pentru toate intervențiile, consultațiile sau tratamentele, servicii medicale ale Avicena Profertis.
++
Acidul hialuronic și botoxul (toxina botulinică tip A) sunt cele mai populare metode de ștergere a ridurilor
+Efectuarea unei proceduri FIV nu ar putea avea loc fără un laborator bine utilat și o echipă profesionistă care
+Prima întâlnire a cuplului infertil se face în echipă cu medicul ginecolog, embriologul, și eventual
+La aproximativ 10-20% dintre cuplurile infertile este imposibil de găsit cauza condiţiei patologice.
+Fă cunoștință cu echipa medicală a clinicii Avicena Profertis, formată din personalități ale lumii medicale
+Nimic nu se compară cu zâmbetul inocent al unui copil. Și știm deja că o imagine face mai mult de o mie de
+