Deși este considerată o metodă de reproducere umană asistată simplă, trebuie respectate criteriile pentru recomandarea acestei metode: permeabilitatea trompelor și calitatea materialului seminal.
Pacientul va primi instrucțiunile de recoltare a spermei din timp, iar manevra propriu-zisă se va face într-un spațiu amenajat și confortabil.
Recoltarea se va face într-un recipient de plastic steril, etichetat cu numele, CNP-ul și datele referitoare la recoltare (data, medicul care recomandă, numele pacientului). Fișa care va însoți recipientul va cuprinde date mai complete, referitoare la vârsta, perioada de abstinență, medicații, incidentele în cursul ejaculării etc.
Se indică doar recoltarea la fața locului, în camera centrului, cu circa o oră înainte de alte manevre de reproducere umană asistată pentru cuplu.
Sperma se pune la termostat imediat ce recipientul este înmânat embriologului prin geamul opac etans.
După citirea spermogramei, înainte de efectuarea IUI, se determină metoda de preferat pentru prelucrarea spermei: spălare simplă, swim-up, gradient osmotic.
Trebuie să menționăm că datele din literatură și până în prezent nu demonstrează superioritatea vreuneia dintre metode, alegerea rămânând la latitudinea medicului și embriologului, pe baza experienței proprii și caracterelor spermei.
La finalul prelucrării, care se va face conform protocoalelor standard recomandate de producătorul mediilor, se reface spermograma din produsul ce va fi inseminat.
Pacienta este instalată în acest moment în sala de intervenții, pentru efectuarea inseminării prorpiu-zise. Deși manevra nu este în marea majoritate a cazurilor dureroasă, cateterul de inseminare fiind suficient de subțire pentru a nu traumatiza uterul, este posibil ca la unele paciente să fie un disconfort, care să necesite o anestezie pericervicală. De aceea, procedurile se vor face în prezența anestezistului sau asistentei de anestezie.
După inseminare se recomandă pacientei repaus la pat minimum 15 minute, evitarea eforturilor fizice si raportului sexual în ziua respectivă, dar și tratament de suport luteal.
Datele referitoare la procedură se vor consemna în registrul sălii de operații, pe fișa pacientei, pe care există și recomandări post-procedură, și în sistemul computerizat de evidență.
Repetarea procedurii, deși este posibilă, este recomandat a fi limitată la 6 cicluri. Datele din literatură nu susțin depășirea acestui număr și medicii centrului vor recomanda chiar mai devreme, în caz de eșec (la 3-4 cicluri), o reevaluare.
Vezi prețurile pentru toate intervențiile, consultațiile sau tratamentele, servicii medicale ale Avicena Profertis.
+Nimic nu se compară cu zâmbetul inocent al unui copil. Și știm deja că o imagine face mai mult de o mie de
+Modificarea dimensiunii buzelor este o procedură medicală des solicitată de paciente datorită importanței
+Fă cunoștință cu echipa medicală a clinicii Avicena Profertis, formată din personalități ale lumii medicale
++
La aproximativ 10-20% dintre cuplurile infertile este imposibil de găsit cauza condiţiei patologice.
+În mod normal, cuplul cu vârste de 25 de ani, cu relaţii sexuale regulate are în fiecare lună între 1 şi 4
+De foarte multe ori ne confruntăm cu situația de a avea grăsimi în plus, care ne fac să devenim persoane
+