Infertilitatea feminină poate fi cauzată din motive variate, printre care se includ tulburările hormonale, interzicerea maturării foliculelor în ovare şi absenţa ovulaţiei.
Blocajul sau deteriorarea trompelor uterine, a căror blocare împiedică întâlnirea dintre ou şi spermatozoid. Un oviduct sănătos are numeroase funcţii în procesul de fertilizare; rolul este deci nu numai de trecere pasivă.
Puţin după ovulaţie, trompa prinde ovulul şi începe mişcarea sa – transferarea către uter. Acelaşi oviduct serveşte drept legătură pentru spermatozoizii în mişcare, însăşi fertilizarea având loc în oviduct, aproximativ 8 ore de la ovulaţie.
Contracţiile muşchilor oviductului şi activitatea unor cili (mici fire de la suprafaţa membranei celulelor) vor transfera embrionul către cavitatea uterină, cam la 70 de ore după ovulaţie. Bolile oviductului sunt cauze ale infertilităţii în 25% dintre cazuri din cuplurile afectate.
Până recent, lipsa oviductelor (de ex. după o scoatere a trompelor bilaterală) a devenit un obstacol absolut în calea sarcinii. Bolile minore ale oviductului pot fi tratate chirurgical şi pot avea rezultate variate.
În prezent nu mai sunt efectuate diverse operaţii ale oviductului, rezultatul nefiind unul sigur, lăsând adeziuni extinse, astfel de operaţii fiind înlocuite de fertilizările in vitro.
FIV (fertilizarea in vitro) devine în unele indicaţii prima metodă aleasă, procedurile eroice pe oviducte nemaifiind justificate. Infertilitatea de cauză tubară este acum motivul clasic al fertilizări in vitro (FIV), iar un grup de paciente care suferă de aceasta este cel mai de succes din punctul de vedere al rezultatului, numărul sarcinilor în cele mai multe programe trecând de la 30% la un transfer de embrion.
Endometrioza este condiţia unde endometrul – mucoasa interiorului cavităţii uterine, iese în afara marginilor sale fizice către peretele cavităţii abdominale, intestin, creează chisturi extensive pe trompe sau ovar. Relaţia dintre endometrioză şi infertilitate a fost reconsiderată. Procesul patologic rezultă în crearea aderenţei cu deformare substanţială a anatomiei pelvisului.
Majoritatea pacientelor având endiometrioză suferă de dureri în cea mai joasă parte a abdomenului şi sacrumului, în special în timpul menstruaţiei şi durere în urma relaţiei sexuale.
Căile tradiţionale în soluţionarea endiometriozei includ:
Pacientele infertile vor deveni, după un tratament conservativ fără succes a endometriozei, candidate pentru fertilizarea in vitro (FIV).
În general, rezultatele FIV (fertilizării in vitro) a unei femei cu endometrioză minimă sau medie sunt comparabile cu rezultatele la femeile cu tulburări ale trompei.
Femeile cu endometrioză serioasă a ovarelor au mai puţin succes în tratamentele de sterilitate, ca rezultat al deteriorării ţesutului ovarian, descreşterea calitaţii oului şi, de asemenea, un număr mic obţinut de ouă.
Vezi prețurile pentru toate intervențiile, consultațiile sau tratamentele, servicii medicale ale Avicena Profertis.
+Începând cu luna Septembrie 2012, clinica Avicena Profertis își dezvoltă o gamă de servicii medicale
+Nimic nu se compară cu zâmbetul inocent al unui copil. Și știm deja că o imagine face mai mult de o mie de
+Histeroscopia este metoda non-invazivă care permite vizualizarea din diferite unghiuri și în detaliu a
+Deși este considerată o metodă de reproducere umană asistată simplă, trebuie respectate criteriile pentru
+Modificarea dimensiunii buzelor este o procedură medicală des solicitată de paciente datorită importanței
+Efectuarea unei proceduri FIV nu ar putea avea loc fără un laborator bine utilat și o echipă profesionistă care
+Rinoplastia este o procedură medicală estetică, ce are ca principal obiectiv corectarea formei și dimensiunii
+