CAUZELE INFERTILITĂȚII

Care sunt cauzele infertilității?

În cele mai multe cazuri, posibila cauză a infertilităţii poate fi determinată şi numai 1 caz din 5 rămâne inexplicabilă.

Se consideră că în 40% din cazuri infertilitatea cuplului se datorează partenerului, iar în 40% se datorează infertilităţii partenerei.

În orice caz, acest lucru nu se întâmplă cu exactitate în prezent, întrucât numărul bărbaţilor cu probleme de fertilitate creşte mai rapid decât cel al femeilor cu aceeaşi problemă.

Cum se depistează infertilitatea la femei

În timpul diagnosticării, partenera este supusă unor examinări care vizează determinarea cauzei infertilităţii, examinându-se aspecte precum: ovulaţia, permeabilitatea trompelor uterine şi nivelul hormonilor.

Cum se depistează infertilitatea la bărbați

La parteneri, sperma este prima analizată, cu examinarea parametrilor precum: spermatogeneza, numărul spermatozoizilor, motilitatea şi forma lor, urmărind ce test se cere pentru stabilirea tulburărilor precum inflamator, vasal, boli neoplastice, precum şi devieri hormonale şi genetice.

Studii recente arată că în anumite cazuri, în creştere, infertilitatea bărbaţilor este genetică, aproximativ 1 caz din 8.

Calculator perioada fertila copil

Calculator perioada fertila

© Copyright 2012 - 2023 Profertis. Toate drepturile rezervate | Designed by Artvertising