FERTILIZARE IN VITRO

Prima întâlnire a cuplului infertil se face în echipă cu medicul ginecolog, embriologul, și eventual consilierul psihologic. Ca urmare a acestei discuții, care nu cuprinde decât un număr limitat de evaluări clinice sau paraclinice, medicul va determina următoarele:

Existența unei infertilități conform definiției (12 luni de viață de cuplu regulată, fără utilizare de mijloace contraceptive, la care nu s-a obținut o sarcină). Se consideră că 84% din cupluri vor concepe în primele 12 luni, și încă doar 8% în al doilea an de încercări.

Antecedentele legate de infertilitate ale cuplului, în baza datelor anamnestice și documentelor clinice pe care le va prezenta cuplul.

Se va încerca încă de la prima consultație determinarea unor posibile cauze de infertilitate, și mai ales excluderea cuplurilor la care tehnicile de reproducere umană asistată sunt fie excesive, fie inutile din cauza unor probleme majore medicale, sociale sau de altă natură pentru cuplul respectiv.

Medicul și embriologul vor încerca, cu acest prilej, să dea explicații cât mai clare pentru un nespecialist despre diversele metode de reproducere umană asistată, principiul și eficiența lor, în centru dar și pe baza datelor din domeniul medical.

Vor fi detaliate riscurile, complicațiile și alternativele la metodele propuse în prima intenție, dacă pot fi deja cristalizate unele opțiuni. Nu în ultimul rând, cuplul va primi informații scrise și contractul în baza căruia se va desfășura procedura de reproducere umană asistată.

Dacă este necesar, cuplul va primi pe o listă toate investigațiile ce mai trebuie efectuate pentru clarificarea cauzelor de infertilitate, neneglijându-se etiologiile plurifactoriale.

Datele consemnate de medic în urma discuției se vor înscrie într-o fișă a cuplului pe care ulterior medicul o va include în format electronic în programul de gestiune a cazurilor.

Cuplul va fi programat pentru o a doua consultație de evaluare, sau pentru începerea unor investigații suplimentare, în cadrul centrului sau în afara sa.

Diagnosticul infertilității se stabilește în urma examenului ginecologic al femeii și urologic al bărbatului. Înainte de acestea va trebui să excludem factorii ce țin de infecții genitale, tubo-peritoneali, cervico-vaginali, anatomici, endocrini, imunologici.Mai apoi se va realiza și o analiză detaliată a spermei.

© Copyright 2012 - 2023 Profertis. Toate drepturile rezervate | Designed by Artvertising