SPECIALIZĂRI

Obstetrică și Ginecologie

Obstetrica și Ginecologia sunt specializări medicale în strânsă legătură, ce au ca scop principal sănătatea fătului și femeii.

clinica Avicena Iasi

Partea de obstetrică vizează momentul în care sarcina își face apariția și se ocupă cu monitorizarea și îngrijirea bebelușului în perioada prenatală, în timpul nașterii, dar și postpartum. În timp ce ginecologia contribuie la funcționarea normală a aparatul genital feminin și ajută la depistarea timpurie a unor eventuale afecțiuni.

La Avicena Profertis, scopul medicilor ginecologi este de a descoperi la timp afecțiunile aparatului reproductiv cu care se pot confrunta femeile de-a lungul vieții.

Alături de o echipă medicală profesionistă și bine echipată, dorim să aducem confortul și buna dispoziție în viețile oamenilor, dar și sănătate deplină. Prevenția este cea mai bună soluție, mai ales atunci când simptomele își fac apariția.

Servicii obstetrică-ginecologie Avicena Profertis

 • consultaţii medic primar;
 • consultaţie infertilitate;
 • consultaţie planning familial;
 • consiliere menopauză;
 • consultaţie senologică;
 • evaluare ecografică;
 • morfologie fetală;
 • chirurgie ginecologică;
 • monitorizare fetală.

Vreau programare

Când este nevoie de un consult ginecologic

Consultul ginecologic este recomandat atunci când pacientul are simptome clare, dar și când simte că organismul său nu funcționează normal. Copiii sunt cei care ne aduc cea mai mare bucurie și de aceea sănătatea acestora este foarte importantă.

Medicii clinicii Avicena Profertis pot estima foarte timpuriu complicaţiile unei sarcini şi diagnostica precoce anomaliile congenitale, printr-o serie de evaluări complexe şi tratate cu o atenție deosebită.

Cadrul medical este format din medici antrenaţi în ecografie obstetricală şi examinare ultrasonografică la cel mai înalt nivel. Aceștia cunosc în profunzime patologia materno-fetală şi, alături de medicii specialişti în obstetrică-ginecologie, vor aborda personalizat patologia fiecărui caz.

Pentru o viață sănătoasă și fără griji, vizita la medicii specialiști este esențială.

Fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro este o tehnică de reproducere umană asistată, în care fecundația are loc în afara organismului uman, într-un laborator specializat.

clinica Avicena Iasi

La Clinica Medicală Avicena Profertis vei întâlni o echipă de medici dedicați și un personal medical cu experiență, format în centre de reproducere umană asistată din România și străinătate.

Oferim servicii din domeniul Fertilizării in Vitro și o monitorizare permanentă până la final pentru persoanele care se luptă cu infertilitatea.

Întâlnirea cu medicii

Prima întâlnire a cuplului infertil se face în echipă cu medicul ginecolog, embriologul, și eventual consilierul psihologic. Ca urmare a acestei discuții, care nu cuprinde decât un număr limitat de evaluări clinice sau paraclinice, medicul va determina următoarele:

Existența unei infertilități conform definiției (12 luni de viață de cuplu regulată, fără utilizare de mijloace contraceptive, la care nu s-a obținut o sarcină).

Se consideră că 84% din cupluri vor concepe în primele 12 luni, și încă doar 8% în al doilea an de încercări.

Antecedentele legate de infertilitate ale cuplului, în baza datelor anamnestice și documentelor clinice pe care le va prezenta cuplul.

Se va încerca încă de la prima consultație determinarea unor posibile cauze de infertilitate, și mai ales excluderea cuplurilor la care tehnicile de reproducere umană asistată sunt fie excesive, fie inutile din cauza unor probleme majore medicale, sociale sau de altă natură pentru cuplul respectiv.

Cum au loc procedurile FIV

Medicul ginecolog și embriologul vor încerca, cu acest prilej, să dea explicații cât mai clare pentru un nespecialist despre diversele metode de reproducere umană asistată, principiul și eficiența lor, în centru, dar și pe baza datelor din domeniul medical.

Vor fi detaliate riscurile, complicațiile și alternativele la metodele propuse în prima intenție, dacă pot fi deja cristalizate unele opțiuni. Nu în ultimul rând, cuplul va primi informații scrise și contractul în baza căruia se va desfășura procedura de reproducere umană asistată. Cuplul va fi programat pentru o a doua consultație de evaluare sau pentru începerea unor investigații suplimentare, în cadrul centrului sau în afara sa.

Servicii FIV Avicena Profertis

 • ecografie pentru monitorizare foliculară
 • histeroscopie
 • laparoscopie diagnostică sau intervențională
 • spermograma, evaluări mai aprofundate ale partenerilor din punct de vedere endocrinologic, urologic, genetic sau psihologic

Vreau programare

Alegerea și inițierea metodei de reproducere umana asistată adecvată cuplului

Cuplul va fi rechemat conform programării după terminarea primului set de investigații (dacă este cazul), pentru rediscutarea soluțiilor terapeutice.

Programarea se va face astfel încât, în măsura posibilităților, cuplul să fie preluat de același medic care a făcut prima consultație, dar și cu colaboarea unui alt specialist sau expert dacă este cazul.

Medicul are obligația de a informa și consilia din nou, dacă este cazul, cuplul asupra metodelor adecvate, prezentând avantajele și dezavantajele acestora. Eventuale explorări suplimentare pot fi cerute, dacă ele vor aduce argumente pentru alegerea unei metode cât mai accesibile cuplului.

Chirurgie plastică

Chirurgia plastică este o ramură a medicinei care tratează și corectează imperfecțiunile corpului uman. Dorința de a îmbunătăți aspectul facial, al corpului și construirea aspectului tânăr sunt scopurile care au făcut din chirurgia plastică, estetică și reparatorie unul dintre cele mai provocatoare domenii ale medicinii.

clinica Avicena Iasi

Scopul medicilor plasticieni este de a repara și corecta aspectul unor părți ale corpului pe care pacientul le dorește îmbunătățite. La Clinica Medicală Avicena Profertis vei întâlni o echipă de medici dedicați și un personal medical concentrat pe dorințele și nevoile tale, care te vor ajuta să devii așa cum îți dorești să fii.

Pentru că frumusețea nu dispare niciodată, clinica medicală oferă servicii din domeniul chirurgiei plastice și microchirurgiei reconstructive care să îți readucă strălucirea și tinerețea la fel ca altădată. Pentru a ne asigura că intervențiile medicale sunt conform așteptărilor tale și au rezultatul mult dorit, monitorizăm permanent evoluția acestora până la finalizarea procesului.

Servicii chirurgie plastică, estetică și reconstructivă Avicena Profertis

 • consultaţii medic specialist și primar;
 • tratamente cosmetice;
 • îngrijire postoperatorie periodică până la vindecarea completă;
 • tratamentul excesului de grăsime, prin liposucție sau lipectomie;
 • chirurgia estetică a sânului: mărirea sănilor cu silicon sau grăsime naturală;
 • chirurgia estetică facială: operație la nas, lifting facial, pleoape scăzute;
 • tehnicile moderne de estetizare facială, prin injecții de acid hialuronic sau toxină botulinică (mărire buze);
 • restabilirea stării de sănătate în cazul unor boli ale pielii;
 • corectarea consecințelor traumatismelor și bolilor mâinii.

Vreau programare

Frumusețea nu are vârstă la Avicena Profertis

Clinica Medicală Avicena Profertis și-a dezvoltat o gamă de servicii medicale profesioniste prin chirurgia estetică, în colaborare cu domnul Dr. Radu BUDURCĂ, Medic Primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, cu o experiență de 18 ani de activitate în domeniu.

Încrederea în propria persoană este foarte importantă, iar acolo unde mama natură nu a reușit să ne sculputeze așa cum ne-am fi dorit, medicina modernă ne vine în ajutor, oferindu-ne șansa de a ne repara defectele fizice de care suntem complexați.

Alături de Avicena Profertis îndrăznești să devii așa cum îți dorești!

Calculator data nastere copil

Calculator data nastere copil

© Copyright 2012 - 2023 Profertis. Toate drepturile rezervate | Designed by Artvertising