TRATARE MONTURI

Monturile, cunoscute și sub denumirea de hallux valgus, reprezintă o deformare a scheletului și posibil a părților moi ale piciorului, în dreptul primei articulații metatarso-falangiene.

clinica Avicena Iasi

Această problemă medicală apare din cauza devierii spre interior a primului metatarsian și spre exterior a degetului mare (halucele). După acest lucru, capul primului metatarsian crește în volum și iese sub piele.

Din ce cauză apar monturilor

Încălțămintea prea strâmtă poate fi una dintre cauze, dar de cele mai multe ori motivele țin de anatomia piciorului, unde unii mușchi sunt prea puternici, iar scheletul este deformat.

Tratamentul monturilor

Tratamentul monturilor se face pe cale chirurgicală și depinde de numeroși factori: gradul de deviere a halucelui, unghiurile dintre oasele piciorului și preferința pacientului.

Operația de monturi

Operația monturilor se face cu rahianestezie sau anestezie generală, necesită o zi de spitalizare, iar recuperarea durează 2-3 săptămâni. Atunci când unghiurile dintre oasele piciorului sunt prea modificate, este necesară, în plus, repoziționarea oaselor deplasate, caz în care este nevoie de o imobilizare cu atelă ghipsată timp de 6 săptămâni.

În momentul în care nu este necesară corectarea unghiurilor dintre oasele piciorului, intervenția chirurgicală este mai ușor suportată și poate fi efectuată în același timp la ambele picioare. Când trebuie rearanjat scheletul piciorului, este preferabil a se opera un singur picior pentru a permite deplasarea.

© Copyright 2012 - 2024 Profertis. Toate drepturile rezervate | Designed by Artvertising